Fettmätning, Inbody scan & Analyser

Boka din fettmätning med kaliper (kalipermätning), inbody scan kroppsanalys eller bodpod i Malmö hos First Class PT Malmö idag - Ring 040 888 95

Genom fettmätning med den bästa kalipermätaren på marknaden (harpenden kaliper) kan vi mäta din totala mängd kroppsfett. I syfte att mäta ditt underhudsfett är detta den säkraste fettmätningen på marknaden då den har en låg felmarginal. Vi har valt att använda en 4-punktsmätning, även kallad Durnin/Womersley metoden, då den är smidigast och har i princip samma precision som en 7-punktsmätning. Mätpunkterna är biceps, triceps, suprailiacalt (mage) och subscapulärt (skulderblad). Steg 1 i mätningen är att markera upp var man skall mäta. Detta görs med hjälp av ett måttband och en tuschpenna. Steg 2 är själva mätningen där vi använder en harpenden kaliper för att mäta ditt underhudsfett i millimeter på de fyra markerade områdena från steg 1. Steg 3. Uträkningen. Med speciellt framtagna formler och tabeller kommer vi kunna räkna ut din totala mängd underhudsfett. Resultatet tar även hänsyn till kön samt din ålder genom att man gör en sk ålderskorrigering.


Tidsåtgång: 5-6 minuter


Lämplig klädsel: Överkropp. Kvinna. BH eller linne där skulderbladen är blottade. Man. Bar överkropp. Underkropp. Valfri klädsel (vid 4-punktsmätning).


Att tänka på: Vi kommer att behöva veta din morgonvikt från samma dag. Väg dig vid uppvaknande innan du äter och dricker. Helst efter du gått på toaletten. Använd samma våg vid alla mättillfällen. Undvik att träna innan mätningen då underhudsfettet och huden kan svullna/stramas åt. Det går bra att äta och dricka innan själva mätningen.


Pris: 495 kronor inkl rådgivning med licenserad PT & kostrådgivare i Hyllie. Eller 4-pack för otriliga 1500 kronor! -> Boka


En kalipermätning (fettmätning med kaliper) ger alltid värdefull data vilket även hjälper oss att ta fram rätt träningsmetod för dig, optimalt kostschema och andra åtgärder för att hjälpa dig nå dina mål. Oavsett om dina mål är viktnedgång, att förbränna fett, allmän hälsa eller att bygga muskler (fettfri muskelmassa). Observera att en Jackson/Pollock 7-punktsmätning går att beställa vid särskilda behov. Kontakta oss då för mer information om processen och pris för denna mätning. Vill du mäta annat än bara subkutant fett dvs mer än ditt underhudsfett så rekomenderar vi starkt att prova vår inbody kroppsanalys eller bodpod i Malmö. Hos First Class PT Malmö får du träffsäkra resultat med garanti.

Harpenden Caliper - kalipermätning med det bästa verktyget för att mäta underhudsfettet i Hyllie


Med en harpenden caliper, den bästa kalipermätaren på marknaden, mäter vi ditt underhudsfett (subkutant fett) med bl.a. Durnin/Womersley 4-punktsmetod. Detta ger oss ett bra startläge där vi ser vad du har att jobba på. Mätningen tar ca 10 minuter och resultatet skickas till dig på mail som PDF-fil. Notera att en kalipermätning ej kan mäta visceralt fett dvs det fett kring de inre organen "det farliga fettet". Misstänker du att du har för mycket visceralt fett måste du söka hjälp för att inte riskera att få allvarliga hjärt och kärlsjukdomar. Alternativt göra en inbody scan mätning eller mätning med bodpod i malmö på en av våra gym. Hos First Class PT Malmö får du alltid träffsäkra och hållbara resutat. Så tumma inte på kvaliten. Välj First Class PT Malmö på diamond gym hyllie. Just nu utnämnd till bästa gymmet i Hyllie

Tabellen för fettprocent:

Kategori

Man %

Kvinna %

Nödvändigt Fett

2-5

10-13

Atletisk

6-13

14-20

Vältränad

14-17

21-24

Acceptabelt

18-25

25-31

Överviktig

26<

32<

Nödvändigt fett


För att kroppen ska fungera normalt behöver vi en ids andel kroppsfett. Detta varierar från individ till individ men specifikt mellan könen. Kvinnor rekommenderas inte gå under 10% kroppsfett medans män kan gå så långt ner som 2%. Dessa är absolut minimum värden och ingenting

att eftersträva, bodybuilders går sällan under 5% kroppsfett även i slutet av deff-perioder inför tävlingar. Är du kvinna och ligger för lågt i fettprocent kan kroppen stänga ner vitala funktioner och du kan t.ex. få utebliven menstruation.


Atletisk


Denna nivå tillhör generellt de väldigt aktiva inom muskelbyggande eller aktiva sporter eller tränande individer som aktivt sysslar med fettförbränning. Vid denna nivå kommer tydlig muskel definition och är en bra bit under genomsnittet. Här skiljer det också en hel del mellan kroppsfettet på män och kvinnor, kvinnor ligger mellan 14-20% kroppsfett medans män ligger på mellan 5-13%. Denna nivå av kroppsfett ses som

hälsosam om den kommer från en aktiv livsstil och inte från undernäring.


Vältränad


Detta är nivån där aktiva, vältränande individer hamnar, med vardaglig motion och en normal bra kosthålling. Vid denna nivå kan det variera i muskeldefinition. Här ligger kvinnor mellan 21-24% och män mellan 14-17%.


Acceptabelt


Acceptabel nivå av kroppsfett. Detta är en vanlig grupp, oftast utan en

aktiv livstil. Kvinnor ligger mellan 25-31% och män mellan 18-25%

kroppsfett.


Överviktig


Överstiger du 32% som kvinna eller 26% kroppsfett som man så tillhör du

kategorin överviktig. Vid dessa nivåer kan kroppsfettet vara en hälsorisk.


Notera att mätmetoden enbart mäter subkutant fett (underhudsfett) dvs tar ej hänsyn till visceralt fett (fettet kring de inre organen). Detta fett är betydligt mer skadligt än underhudsfettet. Misstänker du att du har för mycket visceralt fett är det dags att ta hjälp omgående för att ej riskera att få hjärt och kärlsjukdomar!


Måttband - istället eller som ett komplement


I det fall du är mycket överviktig kan det bli aktuellt att istället för en fettmätning mäta dig med måttband. Måttband kan användas för att mäta omkrets över t.ex. axlar, bröst, arm, mage, rumpa, lår och vader. Här får vi också ett bra referensvärde för att kunna mäta dina resultat över tid. Är det tufft att styrketräna för att hålla dig i form så prova istället yoga i hyllie på diamond gym hyllie! Bästa gymmet i Malmö enl. gymhyllie.se

InBody scan Malmö, en revolutionerande digital mätmetod för att mäta din kroppsammansättning. Resultat efter bara 2 minuter!


Mät din:


 • Fettprocent
 • Fettfördelning
 • Muskelmassa
 • Muskelfördelning
 • Vätskebalans
 • Visceralt fett (farligt bukfett)
 • Utveckling över tid


Mät din kroppssammansättning med Inbody kroppsanalys i Malmö (Inbody scan). Du kommer att på bara någon minut få fram exakt vilka förutsättningar du har, vad du behöver jobba med och kommer kunna mäta dina resultat över tid. Med en Inbody mätning får du dessutom fram mängden visceralt fett dvs det skadliga fettet runt dina tarmar. Något som är svårt att se på en manuell kroppsanalys.


Boka din Inbody scan mätning hos kvalitetssäkrade First Class PT (bäst pt i Malmö enl. gymhyllie.se)!Tidsåtgång: Ca 5 minuter


Lämplig klädsel: Lätta kläder. Inga smycken. Barfota.


Att tänka på: Inbody scan bör göras på tom mage men går att utföra trots intag av mat och dryck. Undvik dock att träna innan mätningen. Äter och dricker du under dagen innan din mätning så tänk på att äta och dricka ungefär likadant i samband med nästa mätning. Mat och dryck i dina tarmar kommer nämligen att visas som fettmassa vid både en Inbody scan mätning och vid bodpod mätning.


Pris: 495 kronor styck. 4-pack 1500 kronor.


KROPPSANALYS PRO

Med Kroppsanalys PRO mäter vi din:


 • Muskelmassa
 • Fettmängd
 • Skelettvikt
 • Övrig vikt (inre organ)Genom att mäta underhudsfettet med Durnin/Womersley 4-punkts kalipermätning får vi fram din fettprocent (se fettmätning ovan). Kombinerar vi det med att mäta bredd över hand- och knäled med en sk skelettmätare kan vi även få fram annan avancerad data om din sammansättning. Mätmetoden är något mer pålitlig än den med Inbody bioimpedansvåg om du är ute efter att mäta enbart skelettvikt och underhudsfett.


Att göra kroppsanalys av något slag är att rekommendera om du är ny kund hos oss. På så vis kan vi följa din utveckling vad gäller framsteg i gymmet. När vi sen gör en ny kroppsanalys längre fram kan vi se exakt hur mycket fett du lyckats förbränna och hur mycket muskler du byggt upp över en viss tid.


Detta är en av våra många populära tjänster och den säkraste manuella metoden på marknaden för att kontrollera kroppsammansättningen vad gäller skelettvikt och underhudsfett. Resultatet från mätningen skickas till dig elektroniskt via mail som PDF-fil när den är klar. Boka din fettmätning eller kroppsanalys i Malmö hos First Class PT Malmö redan idag. Vi finns på Hyllie sportcenter i Diamond gym hyllies lokaler!


Tidsåtgång: 10-15 minuter


Lämplig klädsel: Överkropp. Kvinna. BH eller linne där skulderbladen är blottade. Man. Bar överkropp. Underkropp. Shorts alternativt tights/byxor som går att dra upp över knäna.


Att tänka på: Vi kommer att behöva veta din morgonvikt från samma dag. Undvik att träna innan mätningen. Det går bra att äta och dricka innan själva mätningen.


Pris: 595 kronor eller 495 kronor för dig med First Class Member Card - Läs mer om medlemskortet här!


Viktig info


Notera att denna manuella mätmetod inte tar hänsyn till visceralt fett dvs det fett du finner runt tarmar och inre organ. För att undvika felaktiga resultat så tänk på att utföra alla framtida mätningar hos oss då våra instrument och tekniker kan variera från andra aktörer på marknaden. Likaså skall du väga dig på samma våg som vid tidigare tillfällen. Detta skall alltid ske i samband med uppvaknande, på tom mage och med fördel efter du varit på toaletten.


Kroppsanalys PRO rekomenderas ej till kraftigt överviktiga individer. Läs mer om måttband som ett komplement eller välj en av våra digitala metoder som vår Inbody scan eller bodpod i Malmö.


Hur du utläser ditt resultat:

Bild 1. Skelettvikt. Detta är vad ditt skelett väger. Här tar man hänsyn till siffrorna från skelettmätningen samt din längd. Övrig vikt. Vikten på dina inre organ som man får fram genom att multiplicera din skelettvikt med 1,5. FFV (beräknad). Din fettfria vikt enligt vad den bör ligga på för en normal individ. Fett. Din faktiska fettvikt som vi får fram med hjälp av siffrorna från kalipermätningen. Här tar man hänsyn till kön samt gör en ålderskorrigering. Vilken ålderstabell du hamnat i står specificerat längst ut till höger efter procenten. En högre ålder genererar generellt en högre fettprocent. FFV (kaliper). Din fettfria vikt utifrån kalipermätningen dvs totalvikten minus fettvikten. Diff FFV. Här har du differensen mellan den beräknade fettfria vikten och den som är uträknad utifrån kalipermätningen. Är värdet positivt (+) innebär det att du har mer muskelmassa än en normal individ. Skulle värdet vara negativt (-) innebär det att du har mindre muskelmassa än normalt. Muskler. Din totala muskelmassa. Värdet fås genom att man tar totalvikten minus din skelettvikt, övrig vikt och fettvikt. Bild 2. Sammanställning av resultatet. Här ser du precis vad din kropp består av uppdelat i skelett, fett, muskler och övrig vikt.

RÖRLIGHET &

HÅLLNINGSTEST

Ett dåligt rörelsemönster kan hindra dig i mycket. Både i vardagen men också vid träning. På lång sikt kan det dessutom vara direkt skadligt för hälsan.


Vid behov kan vi testa och analyserar dina rörelser i de stora lederna. Här ser man snabbt olikheter i de båda sidorna och upptäcker om du är begränsad alternativt överrörlig.

Oftast är det stelhet och obalans i muskler som ligger bakom ett dåligt rörelsemönster, därför kan terapeutisk stretch alternativt speciell träning vara en passande åtgärd.


Testerna går relativt snabbt att utföra och resultaten berättar om du är i riskzonen för att få allvarligare komplikationer i framtiden.


Vi skapar givetvis dina träningsscheman utifrån eventuella begränsningar och avvikelser vi upptäcker. Kontrollera hållningen och mät rörligheten i Malmö hos First Class PT Malmö!


Tidsåtgång: Ca 10-20 minuter


Lämplig klädsel: Överkropp. Tight åtsittande top, linne eller bar överkropp. Underkropp. Shorts eller tights.


Att tänka på: Är du ny kund eller ej har utfört hälsodeklarationen och lider av smärta, sjukdom eller skada i rygg, nacke, led eller muskel så är det av största vikt att du meddelar din personliga tränare om detta i god tid. Det sista vi vill är att förvärra ett negativt tillstånd. Du kan utan problem äta, träna och stretcha innan testerna om du önskar.


Pris: 595 kronor.

Har du eller har du haft högt eller lågt blodtryck kan det vara en god ide att mäta blodtrycket regelbundet. Även om du tror du är i god hälsa kan det vara klokt att testa blodtrycket någon gång då och då. Detta för att upptäcka eventuella sjukdomar eller ohälsa i god tid. Har du ett för högt blodtryck är detta en indikation på att hjärtat måste arbeta extra hårt för att kompensera för något.


Ett för högt blodtryck beror oftast på dålig hälsa eller sjukdom. Oftast är det för att ett eller flera blodkärl är igenkalkade pga en ohälsosam livsstil. Risken med att gå runt med ett för högt blodtryck är att du ligger i riskzonen för att drabbas av hjärt och kärlsjukdom. I värsta fall kan det leda till hjärtinfarkt med dödlig utgång om man inte upptäcker eller behandlar det i tid.

Ett förhöjt blodtryck kan ibland ge symptom som huvudvärk och svullnad men oftast vet man inte om att man har ett för högt blodtryck innan man testar det..


Vissa individer kan genetiskt ha ett något förhöjt blodtryck men då ligger det oftast stabilt i överkant av ett normalvärde och klassas då som "normalt" för den personen. Ett för lågt blodtryck är oftast genetiskt men kan också bero på sjukdom, blodbrist eller näringsbrist.


För att fastställa att man har ett för högt eller för lågt blodtryck behöver man göra 3 oberoende mätningar med en viss tidsintervall. Mätningen utförs av oss med en digital blodtrycksmätare från Omron men kan även utföras med ett klassiskt stetoskop och manschett vid behov. Mät blodtrycket i Malmö hos First Class PT Malmö!


Värden för ett hälsosamt och normalt blodtryck


Systoliskt tryck dvs blodtrycket när hjärtat kontraherar och pumpar ut blodet bör ligga på mellan 100-140 mmHg.


Diastoliskt tryck dvs blodtrycket när hjärtat vidgas och fylls med blod bör ligga på mellan 60-90 mmHg.


Exempel på ett normalt blodtryck är alltså 122/80. Exempel på ett för högt blodtryck är 166/105. mmHg är förkortningen på millimeter kvicksilver.


Tidsåtgång: Ca 5 minuter


Lämplig klädsel: Valfritt


Att tänka på: Sitt ner minst 10 minuter innan mätningen och försök komma ner i varv. Kommer du direkt från en träning kan du nämligen ha ett förhöjt blodtryck av naturliga och hälsosamma skäl. Då blir mätningen missvisande. Undvik föda och dryck med koffein två timmar innan mätningen. Likaså försök undvik nikotin såsom cigaretter och snus. Meddela din PT om du har sovit dåligt natten innan eller om du har en sjukdom (eller förkylning) vid tidpunkten för mätningen. Utför din blodtrycksmätning i Malmö på diamond Gym Hyllie. Utnämd bästa gymmet i Hyllie.


Pris: 100 kronor eller 50 kronor för dig med First Class PT medlemskort. Mätningen utförs på Diamond Gym Hyllie.

Inbody scan eller fettmätning med kaliper - bäst mätning av underhudsfett /subkutant kroppsfett!


Många som erbjuder fettmätningar och kroppsanalyser idag använder sig av felaktiga metoder med hög felmarginal. Många köper in billiga mätverktyg som t.ex. plastkaliper och andra förlitar sig blint på en bioimpedansvåg. Med vår utarbetade metod med hög precision ser vi till att alla mätningar utförs på exakt samma sätt dvs resultatet av ditt hårda slit kommer synas tydligt från mätning till mätning.


Observera att kalipermätning är den bästa mätmetoden för mätning av subkutant fett dvs ditt underhudsfett. Iallafall av de manuella mätningar som finns ute på marknaden. Visceralt fett även kallat "det farliga fettet" kan enbart ses i en sk bodpod eller med en avancerad bioimpedansvåg typ som vid en inbody scan kroppsanalys.


En kalipermätning (Durnin/Womersley 4-punktsmetod) kostar endast 495 kronor men ingår också i en sk manuell kroppsanalys. Tips! Köp 4-pack fettmätningar och spara mer pengar. Mätningarna utförs av en seriös licenserad personlig tränareDiamond Gym Hyllie, gymmet är utnämnt bäst gym i hyllie enl. gymhyllie.se!

InBody mätning i Hyllie Malmö - InBody scan kroppsanalys ger dig realistiska resultat!


Många blev lurade att prova eller köpa den första generationens bioimpedansvåg. Vågen som sade sig kunna mäta din kroppsammansättning på bara några sekunder. Men faktum är att den hade så pass stora felmarginaler att man nu knappt ser dem längre på gym och mottagningar. Men! Tekniken har gått framåt och äntligen har man hittat en digital mätmetod som faktiskt fungerar med förvånansvärt låg felmarginal. Inbody scan mätning. Med en Inbody scan mätning i Malmö får du inte bara fram din muskelmassa och fettmassa utan även vätskebalansen, muskelbalansen samt mängden visceralt fett (skadligt bukfett) i kroppen. Med en Inbody mätning i Malmö kommer du få fram exakt vilka förutsättningar du har och kunna mäta resultat över tid.

Not. Vill du enbart mäta underhudsfettet så är en manuell mätning med kaliper fortfarande den säkraste metoden där ute. First Class PT Malmö använder endast de bästa mätinstrumenten på marknaden!


En Inbody scan mätning i Malmö kostar 495 kronor men kan just nu köpas i 4-pack för 1500 kronor. Bästa priset i Malmö. Boka fettmätning i hyllie hos diamond gym hyllie - utnämnd bästa gymmet i Malmö 2023 enl. gymhyllie.se!


BMI - vissa läkare och tränare envisas än idag. Undvik denna tjänst och satsa istället på en inbody scan i hyllie hos diamond gym hyllie.


Body mass index, eller kroppsmasseindex som det också kallas, anger relationen mellan kroppsvikt och längd. BMI används ofta för att bestämma undervikt och övervikt hos vuxna över 18 år. Framförallt inom läkarvården.

Den stora faran med denna metod är att den inte tar hänsyn till kroppsamansättning dvs klassar vältränade individer med låg fettprocent och hög andel muskelmassa som överviktiga. Detta resulterar ibland i felbehandlingar och att man sätter diagnoser som inte stämmer överens med verkligheten.


Så undvik BMI till varje pris! Boka istället en fettmätning med kaliper, en inbody scan kroppsanalys eller en bodpod mätning i malmö och få reda på exakt vad som är din mängd muskelmassa och exakt fettprocent. Kontakta First Class PT Malmö idag och ta reda på din exakta status!

inbody scan fettmätning kroppsanalys bodpod malmö

Upplever du obalans, smärta eller stelhet i kroppen? Testa skonsam yoga i hyllie på diamond gym hyllie. Boka yoga här - Kontakt.


Ett dåligt rörelsemönster beror oftast på en obalans i kroppen. Genom att kontrollera ditt rörelsemönster och titta på din hållning kan man oftast med enkelhet se vad som orsakar din problematik. Med rätt träning och stretching kommer vi jämna ut den obalans du har i kroppen och förhoppningsvis bidra till att du slipper ha ont. Testerna rekommenderas att göra om du upplever dig stel eller ojämn i kroppen eller vid olika lyft.


FÅR DU ONT AV ATT STYRKETRÄNA SÅ PROVA YOGA I HYLLIE HOS DIAMOND GYM HYLLIE NÄRA EMPORIA 200 METER FRÅN HYLLIEBADET! MER INFO OM BÄSTA GYMMET I HYLLIE BESÖK WWW.DIAMONDGYM.SE

Vårt medlemskort - få ett bra pris på gymkort i hyllie liksom rabatterad avgift när du vill träna yoga i hyllie. Hattayoga och yinyoga i Hyllie finns äntligen hos Diamond Gym Hyllie - utnämnd bästa gymmet i Hyllie 2023!*


Med First Class Member Card får du ett kort laddat med erbjudande och rabatter hos olika företag och gym i Malmö och i övriga Sverige. Inte minst hos oss. Kroppsanalys PRO får du som kortinnehavare för 495 kronor istället för ordinarie pris 595:-. Blodtrycksmätning ingår i alla PT-paket! Det är bara fördelar med att anlita en PT från First Class PT Malmö.


Tips. Håll utkik! Ibland har vi tillfälliga erbjudanden & kampanjer där du även får rabatt på inbody scan kroppsanalys samt på mätning i bodpod i Malmö på ett av våra gym.

Måttband för referensvärde - mätbara resultat


För att mäta resultat över tid kan man antingen använda en sk fettmätning, en kroppssammansättningsanalys (kroppsanalys) eller en vanlig måttbandsmätning. Genom att göra en vanlig måttbandsmätning får man fram siffror som sedan jämförs med framtida mätningar. Har du lagt på dig muskelmassa och ökat i omkrets eller kanske tappat i omkrets tack vare effektiv fettförbränning och viktnedgång? Vanliga mätpunkter är axlar, överarmar, mage, rumpa och lår. Andra mätpunkter kan vara t.ex. bröst/rygg, underarmar och vader. Mätning med måttband kan också utföras kostnadsfritt i samband med manuell kroppsanalys eller inbody scan samt vid mätning med bodpod i Malmö. För mer hållbara och säkrare resultat utför din mätning hos en licenserad PT på First Class PT i Malmö.

Ligger du i riskzonen för hjärt och kärlsjukdomar?


Glöm att inte kolla ditt blodtryck då och då. Många går runt med ett förhöjt blodtryck utan att veta om det. I värsta fall kan det leda till en hjärtinfarkt med dödlig utgång. Kolla blodtrycket på bästa gymmet i hyllie!


Hyllies bästa gym heter Diamond Gym Hyllie!

Catharina - Minskade 25 kilo i fett och byggde 3 kg muskler på 4 månader!


Catharina började sin viktresa genom att boka en kroppsanalys och blodtrycksmätning hos oss. Efter mätningarna stod det snabbt klart att hon behövde vår hjälp för att förbättra sin hälsa, viktminskning och att lägga på sig muskelmassa för att fungera normalt i vardagen. Inte nog med att blodtrycket sjönk. På bara 4 månader tappade hon hela 25 kilo i vikt och lade på sig 3 kg muskelmassa! Detta tack vare ett personligt träningsupplägg och bra kostrådgivning utformat efter hennes förutsättningar..

Kroppsanalys PRO - vad är fett och vad är muskler


Med en manuell kroppsanalys får vi fram din kroppskomposition uppdelat i fett, muskler, skelett och övrig vikt. Metoden är den mest pålitliga vad gäller manuella mätningar. Att jämföra så har en bioimpedansvåg något sämre precision vad gäller att mäta underhudsfett och skelettvikt. Endast en sk bodpod har högre precision. En kroppsanalys kostar normalt 595 kronor men är rabatterad för medlemmar hos First Class PT Malmö på hyllies bästa gym! Varmt välkommen till Diamond Gym Hyllie.