Träning under & efter graviditet

TRÄNING UNDER GRAVIDITET & TRÄNING EFTER GRAVIDITET MED VÅR PT & MAMMATRÄNING I MALMÖ


Effektiv & skonsam gravidträning i Malmö med certifierad gravidtränare

Bildtext. "Jag anlitade First Class PT Malmö då jag var gravid och behövde kunskap och övningar som skulle vara skonsamma för kroppen. Genom ett utformat program anpassade just för detta och för mig fick jag möjligheten att träna till långt in i graviditeten. Jag kände en stor trygghet i PT Rick´s kunskap kring graviditetens olika delar och vad som faktiskt krävs för en skonsam träning. Kunde inte varit mer nöjd med beslutet att anlita First Class PT Malmö" /Josefin Backlund, Mamma

Ta dig igenom graviditeten med vår hjälp


Rätt träning under och efter en graviditet är en stark rekomendation för att optimera de positiva effekterna med din träning och påskynda återhämtningen efter förlossning. Med kunniga licensierade gravidtränare från First Class PT Malmö tränar du både säkert och effektivt samtidigt som motivationen hålls på topp! Välj själv om du vill träna ensam med din PT, tillsammans med en vän eller i grupp. Oavsett om du är gravid, har planer på att bli eller nyligen har förlöst så erbjuder vi dig speciellt framtagna kost och träningsprogram utifrån dina unika förutsättningar och behov. Och bäst av allt, gravidträning och mammaträning behöver aldrig vara tråkigt med en PT från First Class PT Malmö!

Effektiv men säker gravidträning & mammaträning


En effektiv men säker träning under graviditet kan innebära olika saker från person till person. Därför bör den ses över och skräddarsys av en kunnig & licenserad gravidtränare. Generella gravid-träningsscheman skall till varje pris undvikas liksom de gravidövningar du sett på youtube. Våra licenserade personliga tränare känner väl till vilka träningsmetoder som lämpar sig bäst och vilka man bör undvika. Vid felaktig träning när du är gravid löper du större risk att få smärta i leder och ligament då dessa är belastade i större utsträckning under en graviditet. I värsta fall kan felaktig träning även leda till missfall. Så investera i dig själv och barnet och lämna inget åt slumpen!


Oavsett om du har tränat aktivt eller inte tränat alls innan din graviditet så är det nu extra viktigt med en korrekt kosthållning och motion för dig och ditt barn. Det sker mycket med din kropp (både fysiologiskt och hormonellt) och träningen bör inte lämnas åt slumpen. Felaktig träning kan försämra ditt tillstånd avsevärt och i värsta fall leda till att fostret far illa. Med en licenserad gravidtränare i Malmö från First Class PT får du rätt instruktioner för din kropp liksom rätt coaching för att du skall orka genomföra det. Med oss tränar du tryggt och säkert hela vägen.


Korrekt & säker gravidträning håller dig frisk och stark under hela graviditeten och hjälper dig snabbt hitta tillbaka till din tidigare form och styrka efter förlossningen. Och bäst av allt, gravidträning & mammaträning behöver inte vara tråkigt när du tränar med en PT!


Vi har många års erfarenhet av att träna gravida mammor och kan med stolthet säga att samtliga varit tacksamma att dom anlitade en personlig tränare från First Class PT Malmö under graviditeten. Läs fd klienters utlåtanden om sin PT under deras graviditet.

Trygghet med PT Online under hela graviditeten 


Vi kan varmt rekomendera våra färdiga "gravid" PT-Paket där du får en helhetslösning med personlig träning och unik kostplan inklusive direktkontakt med din PT under hela perioden fram till förlossningsdagen. Dessutom ingår det en utvärdering och ett uppföljningsmöte som vi genomför så fort du kommit på fötter igen.


PT Gravid & PT Gravid Plus är våra speciellt framtagna paket för dig som är gravid eller har planer på att bli. Har du nyligen förlöst har vi även erfarna och licenserade gravidtränare som snabbt hjälper dig hitta tillbaka till din gamla kropp. Vi har en PT för alla kroppar och ändamål!


Läs mer om våra PT paket och priser -> Klicka här!


Välj en kunnig licenserad gravidtränare för en skonsam och effektiv gravidträning och mammaträning i Malmö. Boka ett gratis möte med First Class PT Malmö redan idag! 


Letar du efter ett gym med barnpassning i Malmö har du kommit rätt. Gemensamt hjälps vi åt att övervaka och aktivera ditt barn under dina PT-pass. 


Alltid med kostnadsfria konsultationer och med pengarna tillbaka-garanti! Läs mer om våra villkor i menyn.

Bildtext. "Mitt bästa beslut någonsin! Är övertygad om att jag har mig själv att tacka för att ha anlitat en PT under graviditeten. Förlossningen gick galant och jag blev mamma till en fantastisk och frisk son. Noll komplikationer och den snabba återhämtningen var ovärderligt! Tack First Class PT Malmö för er gravidträning" /Julia S, Nybliven mamma

Tränade med First Class PT Malmö både under och efter min graviditet. Tack vare stöttning och ett hanterbart träningsupplägg kunde jag träna så långt som fram till de sista veckorna i graviditeten. Jag var tillbaka på gymet efter bara någon vecka efter att ha förlöst två underbara pojkar. Återhämtningen gick mycket snabbare än förväntat.

- Therese Jansson, stolt tvillingmamma

Fördelarna med träning under graviditeten


En viktig och positiv effekt med träning under graviditet är att moderkakan växer i större utsträckning och att den blir mer kapillariserad (får fler blodkärl). Detta medför i sin tur att fostret får en förbättrad näringstillförsel och syretransport. Detta resulterar i ett friskare foster helt enkelt. En annan positiv effekt är att du kan förebygga ryggproblematik orsakad av den viktuppgång och förändrade viktfördelningen som en graviditet medför. Studier gjorda har även påvisat att en viss träning kan bidra till en förkortad förlossningstid. Med rätt gravidträning & mammaträning kommer du även att avsevärt påskynda återhämtningen efter en förlossning.


Förbered dig på en ny och lite roligare typ av PT träning! På gymmet, i naturen eller i en behaglig hemmamiljö. Behöver du ett flexibelt gym med barnpassning i Malmö är vi rätt för dig.


Boka en kostnadsfri konsultation med en PT från First Class PT Malmö idag och se hur vi kan hjälpa just dig med att skräddarsy en skonsam & effektiv gravidträning / mammaträning. ->Klicka här!

Gravidträning & mammaträning i Malmö - investera i dig själv och barnet


Det är mycket som händer med kroppen när man är gravid! Ni är nu två som delar samma kropp och påfrestningarna kan bli stora på kroppen. Vi hjälper dig till en piggare graviditet med mindre besvär, en effektivare förlossning och en snabbare återhämtning. Med rätt mammaträning hittar du snabbt tillbaka till din gamla kropp!


Boka en kostnadsfri konsultation med First Class PT Malmö om du är gravid eller precis har förlöst. Mammaträning behöver inte vara tråkigt! Vi finns med dig hela tiden för att du ska må så bra som möjligt under hela graviditeten och efter förlossningen. Ring oss på 0733707023 eller maila info@firstclasspt.se eller klicka här för vårt kontaktformulär!

Ett flexibelt gym i malmö med barnpassning


Barn skall aldrig vara ett hinder. Känner du det är viktigt att kunna ta med ditt barn till dina träningar så har vi full förståelse för det. Fler och fler väljer gym som erbjuder barnpassning som t.ex. minisats på Sats Entré Malmö. Men du måste inte träna där om du skulle vilja anlita oss. Med oss kan vi gemensamt bestämma var möten och pass skall ske dvs vi anpassar oss efter dina begränsningar. Behöver du ett gym med barnpassning i Malmö är vi rätt val för dig. Våra certifierade gravidtränare har god barnvana och hjälper mer än gärna till för att förenkla din vardag. Du väljer själv om du vill träna med din PT hemma, i naturen eller på ett gym i Malmö. Boka ett möte med oss redan idag så kan vi se hur vi kan skräddarsy en helhetslösning som passar dig bäst. Är du låst hemma kommer vi givetvis till dig!

Det bästa valet jag gjort någonsin! Proffsigt upplägg av träning samt genomförande! Jag tränade med First Class PT Malmö under min graviditet och nu efter! Hög kompetens inom både allmän och specifik träning! Jag fick ett skräddarsytt program anpassat efter mina behov och min nivå som både ökade min motivation och förbättrade mitt resultat! Kunde även bistå med hjälp med kostrådgivning! Tack!

- Floria Jafari, Mamma

gym med barnpassning i malmö pt barn

Bildtext. Letar du efter ett gym med barnpassning i Malmö? Då är det dags att sluta leta. Ta med ditt barn till våra PT-pass så hittar vi en lösning där vi gemensamt övervakar barnet när du tränar. Eller varför inte göra som Maud och följa med sin mamma till träningarna? Du hade blivit förvånad över hur kul barn tycker det är att träna med och utmana sin förälder! "Roligare än skolgympan" tycker 7-åriga Maud som tidigare tränat på minisats på Sats Malmö.

Fler fördelar med att anlita en PT för gravidträning och mammaträning i Malmö. First Class PT - nu även ett gym med barnpassning i Malmö!


En graviditet kan vara tuff och ansträngande vissa stunder. Även om man väntar ett barn och ser fram mot att bli mamma så finns det stunder då det tidvis är tufft. Detta inkluderar pendlande humörsvängningar, ett stort matsug och det faktum att kroppen genomgår stora fysiologiska förändringar.

Oftast är just träning en sådan sak som man kanske tänker på sist då man genomgår en graviditet. Men fördelarna att träna under en graviditet är många. Det finns speciellt anpassad träning för gravida där man tar hänsyn till de tre trimestrarna och anpassar övningar efter vad man är bekväm med och kapabel till. Annars har även ett stretchingpass eller promenad runt kvarteret en positiv effekt.

Det finns ett fåtal företag och tränare som erbjuder träning för gravida. Med en licensierad personlig tränare från First Class PT Malmö kan du få följande positiva effekter för dig och ditt foster:


• Vanliga, lätta och väl utförda övningar hjälper till att minska risken för komplikationer under en graviditet.

• Likaså hjälper rätt träning dig att minska risken för komplikationer under förlossningen.

• En hälsosam och tränad kropp är en förutsättning för en snabb, hälsosam och komplett återhämtning efter förlossning.

• Det är vanligt att man som gravid har svåra humörsvängningar under graviditeten. Men otroligt nog kan man med regelbunden träning hjälpa till att öka välmåendet och humöret som en gravid kvinna.

• Där är en avsevärt ökad belastning på ryggen under graviditeten men med regelbunden träning tacklar man detta effektivt och kan därmed lindra värk och smärta.

• Det är nu också känt att träning under en graviditet minskar risken för att barnet skall få diabetes.

• En annan liknande studie har gjorts och tyder på att man med hjälp av träning kan förbättra hälsan av barnets hjärna.


First Class PT Malmö - rolig mammaträning i Malmö


På First Class PT Malmö är våra personliga tränare väl kvalificerade och har många års erfarenhet. Flexibiliteten hos tränarna är stor och de anpassar sig helt och hållet efter individen. Oavsett om träningen kommer utföras hemma eller på en professionell träningsanläggning eller gym.

De personliga tränarna utgår från Malmö men har möjlighet att arbeta i hela landet, internationellt och även genom PT online. Dom arbetar regelbundet med att hjälpa individer med mammaträning och gravidträning i Malmö. Letar du efter ett gym i malmö med barnpassning har du kommit rätt. Vi hjälper dig med barnpassning under tiden du tränar. Allt för din bekvämlighet!


Utöver att erbjuda hälso- och träningstjänster har dem även möjligheten att hjälpa klienter med andra mål som fettförbränning, allmän viktnedgång, bodybuilding, muskeluppbyggning, bootybuilding (avancerad rumpträning), fettmätning, kalipermätning, kroppsanalys, coaching liksom terapeutisk stretch och ordinarie personlig träning och mycket mer!


Fem effektiva övningar under din graviditet


Där finns många missuppfattningar om vad som är och inte är säkert att göra under en graviditet. En sak är dock säkert. Det sämsta du kan göra är att bosätta dig i soffan och äta din favoritmat. Det är otroligt viktigt att fortsätta vara aktiv under en graviditet.

Nivån av aktivitet variera kraftigt från individ till individ. Det är därför att rekommendera att konsultera en läkare innan du påbörjar mer avancerad träning såsom Yoga eller andra hemmavideo-övningar. Däremot behöver du ingen medicinsk rådgivning om du väljer att bara ta promenader runt huset eller kortare promenader till affären.


Träning för gravida - vi listar de fem bästa övningarna:


• Promenader: Många av oss håller oss friska tack vare en hälsosam och rörlig livsstil vilket också kommer gynna dig under en graviditet. Men för dom som inte är särskilt aktiva innan en graviditet kan det vara en god ide att börja med korta promenader runt kvarteret. Tanken med detta är att få upp konditionen utan att lägga för mycket stress på kroppen. Vissa åtgärdar kan dock behövas att vidtagas för att undvika förslitningar på knän och anklar.


• Cykling (stationär): Cykling är en annan övning som hjälper dig under en graviditet genom att få upp din puls. Normalt sätt kan läkare avråda från att cykla under en graviditet men genom att använda en stationär cykel hemma eller på gymmet kan du ställa in cykeln optimalt för dina förutsättningar vilket gör den mer skonsam för kroppen. Motstånd, vinklar och höjd på sadel och styre är några exempel på vad som går att justera. Likaså slipper du riskera att trilla av på en stationär cykel.


• Simning: En av de absolut bästa övningarna under en graviditet är att simma I bassäng. Risken att skada sig är låg då du inte kan falla på något sätt. Dessutom kan du utföra en rad olika rörelser och övningar I vattnet utan att slita på lederna vilket hade varit svårt på torra land. Dock krävs en generell försiktighet vad gäller halkrisk, framförallt när du ska ner och upp ur poolen.


• Yoga:  Många yoga-övningar kan vara hjälpsamma under en graviditet vilket kan hjälpa till att lindra/hantera värk.


• Aerobics: Aerobics med låg belastning eller vatten-aerobics är också fördelaktigt under en graviditet.


Så borde man verkligen träna under en graviditet?

 

För det mesta är det säkert för alla kvinnor att träna under sin graviditet. Därför är svaret “JA”, man borde träna under graviditeten. Men det är viktigt att notera att man inte borde börja träna I första månaden av en graviditet. Detta då alla kroppar är olika och att kroppen då börjar genomgå stora förändringar som kan påverka en anorlunda jämfört med andra. Därför bör man I första månaden istället konsultera en läkare som kan utvärdera om du är redo att börja motionera.


Hur kommer man igång?

 

•Korta promenade runt kvarteret eller I ett köpcentra I närheten.

•Speciella yoga klasser för gravida.

•Alternativt speciella vattengymnastik eller fitness-klasser för gravida.

•Följ en bra hemmavideo-träning.

•Utför stretching hemma och se till att inte sitta still hela dagarna.

Steg att följa för att hålla säkerheten under din gravidträning

•Välj aktiviteter med omsorg. Förslagsvis yoga, simning, vattengymnastik eller promenader.

•Aktiviteten är menad att få dig att må bra dvs pressa dig inte till det yttersta.

•Om du känner dig trött, yr eller överhättad, sluta omedelbart.

•Bär bekväma kläder och se till att ha bra support för dina bröst.

•Drick mycket vatten.

•Undvik att motionera när det är för varmt.

•Undvik bastu, varma pooler och ångbad.

•Trots att yoga är att rekomendera, finns det enbart ett fåtal övningar som är effektiva/skonsamma för en gravid person. Det finns faktiskt de som är direkt skadliga för dig. Så var uppmärksam och välj tränare med omsorg.

•Sporter som fotboll, tennis, basketboll, hästridning eller vintersporter skall undvikas till varje pris.Tränarna på First Class PT Malmö är högst professionella vad gäller träning och hälsa. Dom är dessutom specialutbildade och licensierade för att träna klienter med alla sorters mål, inklusive träning för gravida och mammaträning i Malmö. Våra personliga tränare har god barnvana och kommer kunna erbjuda dig, som behöver ett gym med barnpassning i Malmö, hjälp.