FETTMÄTNING & ANALYSER

First Class Personal Training Sverige

Personlig tränare & kostrådgivare i Malmö

Hantverkaregatan 6A, 211 55 Malmö

Phone: +46733707023

E-mail: info@firstclasspt.se

Web: www.firstclasspt.se

Besöksadress: Musclezone Gym, Grangatan 2 Malmö. OBS ingen drop in, enbart tidsbokning!

* baserat på recensioner och betyg på Facebook och google från 2011 till och med juni 2017.

Copyright © 2018 First Class Personal Training Sverige. All rights reserved.

Rankad Nr 1 i Malmö! *

FETTMÄTNING /

KALIPERMÄTNING

Fettmätning med dom bästa kalipermätarna på marknaden (harpenden calipers) kan vi mäta ditt underhudsfett och räkna ut den totala mängden fett på din kropp. På så vis får man de bästa fettmätningarna.

 

Vi har valt att använda oss av en 4-punktsmätning då den är smidigast och har i princip samma precision som en 7-punktsmätning. Mätpunkterna är biceps, triceps, suprailiacalt och subscapulärt.

En fettmätning ger alltid värdefull data vilket hjälper oss att ta fram tex träningsmetoder, kostschema och övriga åtgärder för att få dig att lyckas nå dina mål med din träning.

 

4-punktsmätning information kommer!

7-punktsmätning information kommer!

Måttband information kommer!

 

Tabell fettprocent:

 

Kvinna information kommer!

 

Man information kommer!

 

 

KROPPSANALYS PRO

Med vår kroppsammansättningsanalys mäter vi din:

 

  • Muskelmassa
  • Fettmängd
  • Skelettvikt
  • Övrig vikt

 

 

 

Genom att mäta ditt underhudsfett (4-punkts kalipermätning) och bredd över hand- och knäled kan vi med hjälp av formler och övriga uppgifter få fram avancerad data.

 

Att göra en kroppsanalys är att rekommendera om du är ny kund hos oss. På så vis kan vi följa din utveckling vad gäller framsteg i gymmet.

 

Detta är en av våra mest populära tjänster och ingår i alla våra färdiga PT-paket. Resultatet skickas till dig elektroniskt via mail som PDF-fil.

 

Hur du utläser dina resultat:

 

information kommer!

Med harpenden calipers, den bästa mätaren på marknaden, mäter vi ditt underhudsfett. Detta ger oss ett bra startläge där vi ser vad du har att jobba på. Mätningen tar ca 10 minuter och resultatet skickas till dig på mail som PDF-fil.

Många som erbjuder fettmätningar och kroppsanalyser idag använder sig av felaktiga metoder med hög felmarginal. Många köper in billiga mätverktyg som t.ex. plastkaliper och andra förlitar sig blint på en bioimpedansvåg. Med vår utarbetade metod med hög precision ser vi till att alla mätningar utförs på exakt samma sätt dvs resultatet av ditt hårda slit kommer synas tydligt från mätning till mätning. Fettmätning med kaliper kostar just nu endast 295 kronor men ingår i en sk kroppsanalys.

Med en kroppsanalys får vi fram din kroppskomposition uppdelat i fett, muskler, skelett och övrig vikt. Metoden är den mest pålitliga vad gäller manuella mätningar. Att jämföra så har bioimpedansvågen en sämre precision. En kroppsanalys kostar 595 kronor men ingår i alla våra färdiga PT-paket.

 

Observera! Med First Class Member Card får du alla kroppsanalyser för endast 495 kronor styck.

RÖRLIGHET & HÅLLNINGSTEST

Ett dåligt rörelsemönster kan hindra dig i mycket. Både i vardagen men också vid träning. På lång sikt kan det dessutom vara direkt skadligt för hälsan.

 

Vid behov kan vi testa och analyserar dina rörelser i de stora lederna. Här ser man snabbt olikheter i de båda sidorna och upptäcker om du är begränsad alternativt överrörlig.

Oftast är det stelhet och obalans i muskler som ligger bakom ett dåligt rörelsemönster, därför kan terapeutisk stretch alternativt speciell träning vara en passande åtgärd.

 

Testerna går relativt snabbt att utföra och resultaten berättar om du är i riskzonen för att få allvarligare komplikationer i framtiden.

 

Vi skapar givetvis dina träningsscheman utifrån eventuella begränsningar och avvikelser.